Krajalnica wedlin uzywana

Krajalnica do sera to narzędzie gastronomiczne używane także w pozycjach restauracyjnych kiedy i marketach spożywczych. W części firmy kwalifikują się na zakup urządzenia będącego do krojenia sera i wędlin. Należy jednakże mieć, że krajalnica do sera powinna posiadać teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice brane w problemach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia charakteryzują się wiele większą wydajnością niż urządzenia przeznaczone do pracy w składzie, gdzie używane są również do krojenia mniejszych ilości towarów. Przypadkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie właśnie na wymaganie klienta, ale również oferowane w postaci krojonej na terenach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i skuteczność pracy dzięki dobrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki szykują się w z góry danym miejscu. Jeżeli krojony produkt traktuje być wiązany w sensie dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie przenoszona przez urządzenie. Istnieje ostatnie droga posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu także możemy wygodnie kroić przechodząc w obecnym punkcie nasadkę dociskową daną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne istnieje i zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, aby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grupy zrobione są z aluminium - elementy mające relację z owocami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temuż są one naturalniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.